İşlemin gerçekleşmesi midein bir parça değil takkadak aşkın hekimin icazetı gerekir ve dirlik yerleşmiş raporuna gerek duyulur. Hamilelik boyunca takibi yapılan bebeğin sakatlık evet da his ritimlerinin olmadığı kesinleştiği kadar durumlarda terapotik kürtaj (sağaltma amaçlı) uygulanır. İşleme geçilmeden önce USG ile hamilelik durumunun ve rahim (uterus) dışındaki yerleşme durumu gözlenir. Kazıma emeklemi sırasında Umumi anestezi evet da Lokal anestezi uygulanır. Can Umumi anesteziye hileınacak ise işlem öncesi 4 saat denli oral gururı durdurulur.
Hastanın uygulanan ilk kürtajı ise evet da önceden konstrüksiyonlmış sezaryen ile doğumu varsa Umumi anestezi ile kürtaj konstrüksiyonlır. Safi kişinin eskiden yaptırmış olduğu kürtajları varsa evet da olağan doğum eylemi gerçekleştirilmiş ise Lokal anestezi konstrüksiyonlabilir. Lokal anestezi Anestezi uzmanları aracılığıyla serviks bölgesi özel otlar ile uyuşturulur. Umumi anestezi ise İntra Venöz (ıv) maksat ile ilaç uygulanarak Anestezi uzamanı aracılığıyla konstrüksiyonlır. İşlem öncesinde Jinekolojik Araştırma ve rahim (uterus) konstrüksiyonsı değerlendirilmelidir. İşlem 5 ila 15 an denli sürer. Lokal anestezi ile 15 an denli, Umumi anestezi ile 30 an denli sonrasında kişi hane vasatına gönderilebilir. Analjezik (ağrı kesici), antibiyotik, Kanamayı azaltmak amaçlı Hekim aracılığıyla otlar önerilir. Önerilere uyulması istenir. Bir hafta sonrasında kişi Denetleme amaçlı gene gelmelidir.
İstenmeyen gebelikler (hamilelik) sonlandırılmak istendiğinde kürtajın son pare zamanı bakımından yasal olduğu ülkelerde farklı sınırlar vardır. Bu duruma yasal boşaltma evet da kürtaj denilmektedir. Yasalar ile dayalı bu işlem yalnızca bayan doğum uzmanlarının yetkisi şeşndadır. İşlem hekim ve sayrı beyninde zımni kalmaktadır. Gebede ağırbaşlı bir dert bulunan ise ve gebe kalma durumu kişi midein riziko oluşturuyor ise evet da hamilelik boyunca zararlı olan boydak kendisinin kullanmakta zorunlu kılındığı otlar var ise kişiye terapotik kürtaj (sağaltma amaçlı kürtaj) uygulanır.